Projectmanagement

Hoe zorg ik ervoor dat mijn project soepel verloopt?

Wie bewaakt de belangen van de organisatie en controleert of wat wordt opgeleverd ook overeenkomt met de requirements? Wie checkt of het geleverde platform aan de verwachtingen voldoet en wie zorgt ervoor dat iedereen weet wat zij moeten doen? Met andere woorden: wie is verantwoordelijk voor het projectmanagement?

Kundige aansturing vanuit de organisatie is cruciaal voor het goed, tijdig en binnen budget opleveren van je platform. Maar met alleen een platform ben je er nog niet. Alle content moet op tijd gemigreerd worden en allerlei spelers binnen de organisatie moeten tijdig meegenomen worden in de komst van een nieuw platform om geen draagvlak te verliezen.

Het leiden van zo’n project vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. Wij brengen jouw organisatie deze kennis en vaardigheden als projectleider of adviseur.

Projectleiding / programmamanagement

Als projectleider vertegenwoordigen we de belangen van de organisatie. Daarbij zijn we de onpartijdige spil tussen de betrokken afdelingen (IT, communicatie, HR), de leverancier en de gebruikers. We spreken de technische taal, maar ook de taal van je medewerkers. En ondertussen leveren we het project op tijd en goed af.

Begeleiding contentmigratie

Het overzetten en structureren van content is essentieel bij de ontwikkeling van een intern digitaal medium of platform, maar het is ook een enorme klus. We begeleiden jouw organisatie bij die contentmigratie.

We lopen stapsgewijs het proces van inventariseren, analyseren, structureren, optimaliseren en publiceren zodanig door dat medewerkers makkelijk de juiste informatie kunnen vinden op het nieuwe platform.

Redactionele aansturing

Het inrichten van een intern platform is één ding, maar het beheer ervan inrichten is minstens zo belangrijk. Wij zorgen dat duidelijk is wie welke verantwoordelijkheden heeft en hoe de processen lopen. We maken duidelijke afspraken met alle betrokken partijen over technisch, functioneel en inhoudelijk beheer van het interne platform. Zo wordt je platform niet alleen goed opgeleverd, maar ook goed beheerd.

Opdrachtgevers

We leverden een projectleider om de implementatie van een nieuw intranet in goede banen te leiden, hielpen bij het migreren van content of het inrichten van de beheerstructuur. Deze organisaties waren blij met onze hulp.

Projectbegeleiding: zelf doen of uitbesteden?

Een goede projectleider is essentieel voor een soepele implementatie. Het liefst is dit iemand die de organisatie goed kent én de uit te rollen techniek begrijpt. De projectleider bewaakt de voortgang en is de gesprekspartner voor alle betrokken partijen.

Een externe projectleider is te overwegen wanneer de technische kennis of de capaciteit ontbreekt in de eigen organisatie. Hierbij is het essentieel om de projectleiding van buiten in een vroeg stadium bij het project te betrekken.

Blogs & onderzoek

Lees verder over het belang van een goede governance en cases van andere organisaties over de implementatie van hun sociaal intranet of digitale werkplek.