Een digitale werkplek voor De Onderwijsspecialisten

De Onderwijsspecialisten: slimmer samenwerken met interne social media

Evolve begeleidt de volledige implementatie van M365 voor De Onderwijsspecialisten. Het doel hierbij is leerlingen, docenten en medewerkers te faciliteren om meer en slimmer te leren (samen)werken, plaats- en tijdonafhankelijk. Onderdeel van het project is de realisatie van een nieuwe sociaal intranet.

Het verbinden van medewerkers

Soepele onderlinge communicatie is van groot belang binnen een grote en geografisch verspreide organisatie als De Onderwijsspecialisten. De 1300 medewerkers, waaronder docenten en ambulante dienstverleners, werken op meer dan vijfentwintig scholen en begeleiden ook leerlingen en hun leraren binnen het reguliere onderwijs. Ze bieden (voortgezet) speciaal onderwijs en begeleiding aan leerlingen die moeilijk leren, chronisch ziek zijn of extra begeleiding nodig hebben.

Mandy Bruggink, programmamanager ICT bij De Onderwijsspecialisten: “We willen voor de hele organisatie een nieuwe online samenwerkingsomgeving in M365 realiseren waarin samenwerken en bestanden delen gemakkelijker en efficiënter wordt.” De implementatie wordt niet beschouwd als een louter technisch project. “Daarom hebben we Evolve, met hun expertise en ervaring op het gebied van adoptie, gevraagd voor de projectbegeleiding.”

Leerlingen hebben creatieve oplossingen

Met het management zijn allereerst de uitgangspunten van het intranet opgesteld. Op basis hiervan zijn verschillende doelgroepen gevraagd om mee te denken: ‘Hoe kan het intranet jou helpen in je werk?’ Bij leerlingen kwam naar voren dat ze behoefte hebben aan makkelijke toegang tot hun rooster. Ook hadden ze creatieve ideeën om het online platform praktisch, maar ook leuk te maken. Zo bedachten ze om ‘de mop van de dag’ toe te voegen of een online klassenspel op te zetten om daarmee goed (huis)werk te belonen. Medewerkers en docenten zien graag de informatie gebundeld. Een (klassen)logboek of online samenwerklokaal helpt collega’s om elkaar snel op de hoogte te brengen van wat er speelt in een klas.

Onze rol als projectleider is om al deze wensen te prioriteren, samen te vatten tot een programma van eisen voor de selectie van een platformleverancier voor het nieuwe intranet en het doel van de M365-implementatie niet uit het oog te verliezen. “Evolve bewaakt de grote lijnen en zorgt voor focus in het traject. Ook denken ze mee over het inzetten van de juiste mensen en expertise op de juiste plaats”, aldus Mandy Bruggink.

Meer weten?

Wil je meer weten over het vaststellen van de meerwaarde van een social intranet, de bijbehorende doelen en requirements?
Of over de aanpak van het adoptietraject? Bekijk dan eens onze dienstenpagina of neem contact op met peter@evolve.eu.