Content

Hoe ontwikkel ik goede content?

Mooie verhalen doen iets met mensen. Succesvolle bedrijven weten dat al jaren en gebruiken content om klanten en relaties aan zich te binden. Vraag maar aan Apple, Nike en Heineken.

Maar waarom zou content alleen ingezet worden voor externe communicatie?

Het verbinden van collega’s is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Binding met elkaar, het merk en het werk. Goede interne content is een sterk instrument voor verbinding. Het agendeert strategische thema’s, betrekt medewerkers en stimuleert de interne dialoog.

Sterke content brengt je platform tot leven. Daar helpen we je graag bij.

Contentstrategie

Hoe betrek je medewerkers bij strategische thema’s?

Align en engage medewerkers met content. Wij helpen je met het vertalen van je organisatiedoelen en strategische thema's naar een effectieve, duurzame contentstrategie. Ondersteund door sterke contentpijlers, interactieve formats en digitale kanalen.

We bouwen een fundament ontstaan vanuit ambitie en realistisch ingestoken op budget en resources.

Contentregie

Waar ontstaat waanzinnige content?

Richt een contentorganisatie in die relevante content maakt en blijft maken. Wij helpen met het opzetten en (inhoudelijk) aansturen van het contentteam.

Zo ontstaat een geoliede machine die vanuit dezelfde visie en vertrekpunten content creëert. In een toon, vorm en medium die resoneert met de medewerker.

Contentcreatie

Hoe laat je je platform leven met buitengewone content?

We nemen de contentcreatie volledig of gedeeltelijk voor je uit handen. Van teksten op een intranet tot een podcast bij een strategisch beleidsdocument en van nieuwsberichten tot een campagnevideo. We verzorgen content die van toegevoegde waarde is voor jouw organisatie en doelstellingen.

Opdrachtgevers

Deze organisaties h(i)elpen we met hun interne contentstrategie of met opzetten van een contentteam.

Regie over de boodschap

‘Content is king’ is een veelgehoorde uitspraak.

Toch worden interne digitale platformen veelal gevuld met content op basis van het aanbod vanuit de organisatie. Is er een nieuw intern project opgeleverd? Dat vertaalt zich naar een bericht op de homepage van het intranet, met een foto van het team terwijl het taart eet. Hartstikke leuk natuurlijk voor het betreffende team, maar is zo’n bericht ook relevant voor de rest van de organisatie? Draagt het bij aan waar je als organisatie naartoe wilt? 

Zet regie op de strategische content en breng structuur aan in de contentproductie. Daarmee wordt voorkomen dat belangrijke informatie ondergesneeuwd raakt en medewerkers essentiële berichten missen. Maar dan ben je er nog niet. Content moet goed resoneren bij de medewerkers wil het effect hebben. Vertaal organisatiethema’s naar interne contentpijlers en frisse formats en denk slim na over contentplanning. Of het nu gaat om het agenderen van nieuwe strategische thema’s of om medewerkers te activeren tot dialoog – content speelt een essentiële rol.

En wil je daarvoor nu echt afhankelijk zijn van wat de rest van de organisatie aanlevert?

Verder lezen

Lees verder over interne content en strategie.