Evolve onderzoekt intranet adoptie in de zorg onder non-desk medewerkers

Mooi nieuws: Evolve gaat samen met de VU Amsterdam onderzoek doen naar adoptie in de zorg: wat zijn bevorderende en belemmerende factoren in het adoptieproces van een (nieuw) intranet?

Vanuit de VU gaat Floris Zeeman bij ons dit onderzoek naar de adoptie van intranetten door non-desk zorgmedewerkers uitvoeren. Het is een onderwerp dat ons na aan het hart ligt en waar we bij Evolve letterlijk ALLES over willen weten. In dit welkomstinterview vind je tegelijkertijd ook een oproep, want Floris heeft respondenten nodig voor zijn onderzoek die werkzaam zijn in de zorg! Ben jij werkzaam in de zorg als non-desk medewerker en wil je meedoen? Laat dan hier je contactgegevens achter.

Even voorstellen. Wie is Floris Zeeman en hoe ben je bij ons terecht gekomen?
“Hoi! Ik ben Floris, ik ben 25 jaar en bezig met de afronding van de master Beleid, Communicatie en Organisatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In november vond daar een alumni-markt plaats waar ik Annemei en Julia van Evolve heb ontmoet. Zij vertelden mij over hun werk en een week later had ik een heel leuk gesprek met Peter Haan over de verbindende rol van intranetten.”

Wat studeer je en waar ligt je interessegebied?
“Ik studeer dus BCO aan de VU, waar de vakken ‘Organisatieverandering en Ontwikkeling’ en ‘Communicatie en Identiteit’ het sterkst mijn aandacht trekken. Mijn interesse voor organisatieverandering en sociale psychologie is tijdens deze vakken ontstaan en daar wil ik graag mee verder.”

Hoe gaat je onderzoek eruit zien, wat ga je precies onderzoeken?
“Mijn onderzoek bij Evolve is gericht op de adoptie van intranetten door non-desk zorgmedewerkers: wat zijn bevorderende en belemmerende factoren in het adoptieproces van zo’n (nieuw) systeem? Daarnaast wil ik er achter komen of er een verschil is tussen zorgmedewerkers in verschillende takken van de zorg: verloopt de adoptie door ziekenhuismedewerkers misschien anders dan hoe dit voor gehandicaptenverzorgers of ouderzorgverzorgers verloopt?”

Wat is je achtergrond (eerdere werkervaring) en waar zou je over 5 jaar willen staan als professional?
“Mijn achtergrond ligt in het ‘sociale’ aspect van de IT. Ik heb de bachelor Sociologie afgerond en ik heb de afgelopen jaren gewerkt voor een IT-bedrijf dat zich bezighoudt met event software en bezoekersregistratie. Daar help ik bedrijven in de aanloop naar events met het gebruik van invitatiesoftware en tijdens de events met de implementatie van de hardware. Ik zie Evolve als de perfecte brug tussen mijn IT-achtergrond en mijn master: de sociale functie van intranetten verbindt IT met communicatie, sociale psychologie en verandering. Ik hoop de komende jaren dan ook meer te leren over de sociale functie van IT en hier genoeg expertise over te ontwikkelen om organisaties te helpen hun medewerkers op digitale wijze te verbinden.“

Dan als laatste… Heel cliché maar je hebt vast een heel leuk antwoord: wat doe je graag in je vrije tijd?
“Ah, no pressure begrijp ik…. 🙂 Mijn grootste hobby en mijn ‘kindje’ is mijn eigen kledingbedrijf dat ik samen met een goeie vriend heb opgericht. Samen een shirt of trui designen is de beste manier om mijn hoofd leeg te maken na een lange week.”

Doe mee aan het onderzoek van Floris!
Oproep: Ben jij non-desk zorgmedewerker en deel je graag met ons jouw visie op belemmerende of bevorderende adoptiefactoren van intranet in de zorg? Je kunt je hier aanmelden.