Evolve doet onderzoek naar digital employee experience (DEX)

Hoe kunnen we de digitale medewerkerservaring – ook wel digital employee experience of DEX* – optimaliseren voor medewerkers? In samenwerking met Hogeschool Utrecht onderzoeken we wat een goede digitale medewerkerservaring is, welke factoren hier invloed op hebben en welke niet technische oplossingen er zijn om die ervaring te verbeteren.

Wat vind jij van de digital employee experience in jouw organisatie?

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen met software en systemen op je werk en hoe jij deze het liefst geoptimaliseerd zou zien. Vul de enquête in en help ons de ideale DEX in kaart te brengen. Het kost je hooguit 8-10 minuten.

Beyond the screen: Een blik op de digitale medewerkerservaring

Digitale tools zijn niet meer weg te denken op het werk. Of het nu gaat om het reserveren van een vergaderruimte, het opzoeken van een loonstrookje of het aanvragen van verlof: we klikken en navigeren er aardig op los. Maar we kennen ook allemaal de ergernis die dit soms oplevert. Switchen van systeem naar systeem, oeverloos vaak inloggen en dan nog niet kunnen vinden wat je zoekt.

Meer plezier, minder gedoe: waarom DEX telt

De digital employee experience is een niet te onderschatten aspect voor organisaties. Het heeft impact op de tevredenheid en productiviteit van medewerkers. Ontevreden en gefrustreerde medewerkers zijn eerder geneigd de organisatie te verlaten. Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat een slechte digitale medewerkerservaring één van de redenen is om ontslag te nemen.

En als dat nog geen reden genoeg is dan is de kostenbesparing die het kan opleveren dat wel. Het door systemen worstelen, kost onnodig veel kostbare tijd. En vervolgens bellen ze alsnog HR of IT waardoor ook zij er weer tijd aan kwijt zijn.

Het is dus van enorme meerwaarde om de gebruikerservaring van digitale sytemen te verbeteren – en dit continu te blijven doen – en om te kijken naar de inzet van deze systemen. Daarmee investeer je niet alleen in de medewerkers, maar ook in de toekomst van de organisatie.

Wat is jouw ervaring?

We zijn benieuwd naar jouw digitale gebruikerservaring en hoe jij deze het liefst geoptimaliseerd zou zien om je werk beter te kunnen doen. Vul de enquête in en help ons de ideale DEX in kaart te brengen. Het kost je hooguit 8-10 minuten.

* een opfrisser voor het geheugen: de digital employee experience wordt vaak gedefinieerd als “alle digitale interacties binnen de werkomgeving”. Hiermee wordt de impact bedoeld die technologie en digitale middelen hebben op de medewerkerservaring.