5 vragen over de Evolve Benchmark 2024

De Evolve Benchmark 2024 is live! We begrijpen dat je eerst wat meer wil weten voor je meedoet: wat onderzoeken we eigenlijk? En ben jij de respondent die we zoeken voor ons onderzoek? Lees verder, dan kom je alles te weten.

1. Wat is de Evolve Benchmark, hoe werkt het en waarom doen jullie dit?

Al sinds 2014 onderzoeken we iedere twee a drie jaar de inzet van het intranet én andere digitale communicatiemiddelen bij Nederlandse organisaties. In deze 5e editie van het onderzoek komen de volgende zes thema’s aan bod: de interne communicatiedoelen, de functionaliteiten van het intranet, hoe het intranet zich verhoudt ten opzichte van andere interne digitale communicatiemiddelen, adoptie, content en trends en ontwikkelingen. In dit artikel lees je meer over het ontstaan van de Evolve Benchmark en de uitkomsten van de eerdere vier edities.

2. Is deze vragenlijst voor mij?

Wij nodigen je graag uit de vragenlijst in te vullen als je:

  • Een organisatie in Nederland vertegenwoordigt (bij multinationals kun je de vragenlijst invullen voor de Nederlandse tak);
  • Een gepersonaliseerd rapport wil ontvangen met daarin de resultaten van jouw organisatie, afgezet tegen de andere deelnemende organisaties in het onderzoek. Ook krijg je naar aanleiding van je scores een advies op maat voor stappen die binnen jouw organisatie gezet kunnen worden om interne digitale media naar een hoger plan te tillen.

Let op: per organisatie kan de vragenlijst eenmaal ingevuld worden – meerdere ingevulde vragenlijsten per organisatie kunnen niet meegenomen worden in het onderzoek. Afstemmen met collega’s voorkomt dus dubbel werk.

Nu al geen vragen meer? Ga meteen naar de survey!

3. Hoe lang doe ik over het invullen van de vragenlijst?

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 25 minuten.

4. Is deelname anoniem?

De resultaten worden geanonimiseerd en zijn niet te herleiden tot specifieke personen. In het onderzoeksrapport wordt een alfabetische lijst van alle deelnemende organisaties opgenomen. Jouw e-mailadres en/of telefoonnummer worden alleen gebruikt voor het toesturen van het gepersonaliseerde rapport en het opnemen van contact bij eventueel aanvullende vragen.

5. Nemen jullie contact met me op na het invullen van de vragenlijst?

Het kan voorkomen dat we contact met je opnemen naar aanleiding van je antwoord(en) rondom een thema, bijvoorbeeld voor het verkrijgen van extra context. Aan het einde van de vragenlijst kun je je aanmelden voor updates over (de uitkomsten van) dit onderzoek en natuurlijk voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Heb je vragen die we niet beantwoord hebben?

Neem dan gerust contact op met Jaap Barkey Wolf, via jaap@evolve.eu.