Hoe DSM een community bouwt en samenwerkt op afstand [podcast]

Als een van de eerste organisaties in Nederland riep DSM de medewerkers op om thuis te werken. Daardoor werkt Paul Beelen, global manager science communications binnen het DSM Innovation Center, al bijna een jaar thuis. In deze aflevering van YellowChat vertelt hij hoe hij onder die omstandigheden een community bouwt van de ca. 1.900 wetenschappers en ca. 1.100 innovatieprofessionals binnen het bedrijf.

Zo organiseerde Paul een digitaal event dat maar liefst een week duurde. De opmerking dat een event van een dergelijke lengte wel ‘cool’ moest worden, zorgde ervoor dat hij een digitale ‘venue‘ liet ontwikkelen voor het evenement (zie screenshots onderaan), dat zo’n 1.000 deelnemers trok vanuit de hele wereld. En omdat hij in 2017 hetzelfde event organiseerde in fysieke vorm, kan hij goed duiden waarin een digitaal event verschilt van een ‘innovatiefestival’ waarbij mensen elkaar letterlijk tegen het lijf kunnen lopen.

Paul Beelen

Daarnaast gaat Paul in op de wijze waarop DSM omgaat met het werken op afstand en hoe het voorsorteert op een structurele aanpak van hybride werken, waarbij collega’s deels vanuit kantoor werken en deels vanuit huis.

Maar in een kort artikel als dit kunnen we geen recht doen aan alle ervaringen en leerpunten die hij deelt, dus luister vooral zelf naar Pauls verhaal!

Impressie van de digitale eventlocatie die DSM inzet voor evenementen-op-afstand
Impressie van de digitale eventlocatie die DSM inzet voor evenementen-op-afstand
Impressie van de digitale eventlocatie die DSM inzet voor evenementen-op-afstand