José Mes (A.S. Watson) over de kracht van een online platform in retail

Hoe handig is het als je als grote retailorganisatie bij het uitbreken van de coronacrisis over een online platform beschikt waarop medewerkers van verschillende filialen ervaringen en ideeën kunnen delen om de winkels goed te laten opereren? Heel erg handig, zo blijkt uit het verhaal van José Mes, manager corporate communicatie bij A.S. Watson Health & Beauty Benelux – het moederbedrijf van o.a. Kruidvat, Trekpleister en Prijsmepper – in deze nieuwe aflevering van YellowChat, de podcast van Evolve.

José Mes (bron: LinkedIn)

Bij deze winkelketens werken zo’n 25.000 medewerkers, verspreid over circa 1.300 winkels. En elke dag worden ze niet alleen op de hoogte gehouden via het interne sociale platform, toepasselijk ‘watsonline’ genaamd, maar delen zij vooral ook zelf verhalen. Dat leidde er onder andere toe dat een idee van een filiaal in Almere om toezicht te houden op het aantal bezoekers in een winkel snel in gebruik kon worden genomen in het hele land.

Ook wordt het platform gebruikt om de medewerkers in de avonduren op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen met professionele programma’s vanuit een eigen studio in een van de distributiecentra. En dan niet met een saaie Teams-meeting, want om mensen te boeien, moet zo’n programma wel leuk zijn.

Beluister het complete en aanstekelijke verhaal van José hieronder of in je eigen podcastspeler!