8. Levien den Boer (Koninklijke Bibliotheek) over het succes van Biebtobieb

Als adviseur landelijke kennisdeling is Levien den Boer verantwoordelijk voor het online kennisdelings- en innovatieplatform van de openbare bibliotheeksector, Biebtobieb. Dit netwerk verbindt de medewerkers van de bibliotheken door heel Nederland.

In deze editie van YellowChat vertelt Levien over de succesvolle vernieuwing die het platform vorig jaar heeft doorgemaakt, waarvoor hij als product owner verantwoordelijk was. Tegelijkertijd is hij heel actief betrokken bij het genereren van content voor het platform en trekt hij met de camera op z’n rug het land door. Dat doet hij bijvoorbeeld om presentaties op video vast te leggen en via het platform te delen. Die ‘hands-on’-mentaliteit kenmerkt hem: “Ik hou heel erg van efficiëntie”.

Leviens leerschool ligt overigens in een heel andere sector. Al 14 jaar is hij nauw betrokken bij een supporterscommunity van voetbalclub NAC uit Breda, B-Side Rats, waarvoor hij blogt, videointerviews maakt en podcasts verzorgt. Die achtergrond heeft hem geleerd dat het als communitymanager helpt om eerlijk, transparant en consequent te zijn.

Mooi meegenomen

Elke aflevering vragen we de gast naar een aanbeveling voor een artikel, boek of video die relevant is voor het onderwerp. Leviens tip is het boek “Organiseren van communities” van Peter Staal en Kirsten Wagenaar. Want hij is dan wel praktisch ingesteld, maar dat maakt het des te fijner om in het boek te achterhalen of hij daarbij de juiste keuzes maakt.