6. Sebastiaan van Rijnsoever (Sublime) over activatie

Sebastiaan van Rijnsoever is managing director van Sublime, o.a. bekend van het radiostation, en was voorheen onder meer werkzaam voor Qi, KPN en Veon. In deze aflevering van onze podcast YellowChat vertelt hij over de waarde van activaties – niet als eenmalige acties, maar als mechanisme om structurele verandering tot stand te brengen. Ook in interne communicatie.

Sebastiaan van Rijnsoever (foto: Sublime)

Zo geeft hij samen met Evolves eigen Peter Haan voorbeelden van activaties binnen KPN die het gebruik van het interne sociale platform verbeterden. Maar ze hielpen de organisatie ook ‘uit de kramp’ omdat de pijnlijke onderwerpen waarover gesproken werd bij het koffiezetapparaat niet geschuwd werden.

Een van de activaties betreft een gepersonaliseerde video bij het afscheid van Ad Scheepbouwer als ceo van KPN in 2011. Zie de video hieronder.

Luister de podcast om te horen hoe activaties bijdragen aan het tot leven brengen en actief houden van een sociaal intranet én aan een betere wereld. Je vindt de podcast in dit artikel, maar ook op je favoriete podcast-platform!

Mooi meegenomen

Elke aflevering vragen we de gast naar een aanbeveling voor een artikel, boek of video die relevant is voor het onderwerp. Sebastiaan raadt in deze aflevering dit artikel aan: “Nike Partners with the City of Portland on BIKETOWN“, waarin het bedrijf beschrijft hoe het op een subtiele manier een initiatief omarmt dat past bij de waarden van het bedrijf en bijdraagt aan de omgeving waarin het ontstaan is.