KLM'ers lezen het personeelsmagazine De Wolkenridder

3. Selma Hof (BNNVARA) over interne-contentstrategie

Nu de meeste organisaties interne sociale platformen hebben ingevoerd, ontstaat bij vele ook de vraag hoe deze optimaal te benutten. Een van de antwoorden op die vraag is het opstellen van een interne-contentstrategie – en het uitvoeren ervan. 

Selma Hof is sinds 1 juni hoofd publiek & marketing bij BNNVARA en in haar carrière is content altijd de rode draad geweest, zowel gericht op externe als interne doelgroepen. In deze podcast vertelt zij over de waarde van een interne-contentstrategie, het verschil met contentmarketing, de spagaat waarin content interne-communicatieprofessionals dwingt én waarom interne content tegelijkertijd eigenlijk helemaal niets nieuws is.

Selma Hof (bron: Twitter)

Mooi meegenomen

In de podcast vragen we elke gast een tip mee te nemen voor de luisteraars in de rubriek “Mooi meegenomen”. Selma beschrijft twee voorbeelden van content die zij sterk vindt:

  • Ali B. zet Lidl-medewerker Redouan in het zonnetje, een mooie cross-over tussen externe en interne content.
  • De activatie rond documentaire De stad van twee lentes, die je op een interactieve manier laat ervaren wat de impact van oorlog is op jou en jouw omgeving: I Am Mosul