Werkgeluk tijdens thuiswerken

Whitepaper: onderzoek werkgeluk tijdens het werken vanuit huis

We zijn sinds de start van de coronacrisis inmiddels een jaar verder en werken nog steeds grotendeels vanuit huis. Van iedereen hoor je dat thuiswerken iets doet met het plezier in het werk, met de productiviteit en met de connectie met collega’s en het werk. Omdat we ook ná corona zeer waarschijnlijk veel vaker thuis zullen werken, onderzocht Evolve de invloed van thuiswerken op het werkgeluk van medewerkers. Niet alleen om organisaties en thuiswerkers inzicht te geven in wat mensen gelukkig maakt in hun werk, maar ook om beter te kunnen adviseren over hoe interne digitale media het werkgeluk onder thuiswerkers kan bevorderen.

Pijlers van werkgeluk

Eind 2020 onderzochten we het werkgeluk onder thuiswerkers. Medewerkers van diverse organisaties en met verschillende functies vulden een vragenlijst in met betrekking tot vier pijlers van werkgeluk: Purpose, People, Progress en Positivity (uit: Handboek Werkgeluk). Oftewel: toegevoegde waarde, verbinding met werkrelaties, voortgang in betekenisvolle resultaten en plezier in het werk. 

Uit de resultaten bleek dat op de gebieden toegevoegde waarde en met name verbinding en plezier nog veel te behalen valt voor organisaties. Ook blijkt dat gerichte inzet van interne digitale media daaraan zeker een bijdrage kunnen leveren.

Waarom werken aan werkgeluk?

Over het belang van aandacht voor werkgeluk, de resultaten van het onderzoek, de inzet van interne digitale media en onze inzichten op werkgeluk lees je meer in de whitepaper. 

De whitepaper kun je via hier downloaden

Meer weten over dit onderwerp? Neem gerust contact op met Peter via peter@evolve.eu.