Welke organisaties gebruiken welk platform?

Interne social: wie gebruikt welk platform?

Het kiezen van een geschikt intern sociaal platform voor je organisatie is moeilijk. De context (cultuur, doelen en strategie, andere systemen etc. ) bepaalt mede wat voor jouw organisatie de beste is en het grote aanbod aan platformen maken dat je door het bomen het bos soms niet meer kunt zien.

Fijn daarom dat AllThingsIC een kijkje in de keuken van andere organisaties geeft. De website heeft een lijst opgesteld van meer dan honderd bedrijven en de platformen waarvan zij gebruikmaken, compleet met links naar artikelen en casestudies. De casestudies zijn doorgaans wel afkomstig van de platformhouders zelf, dus houd er rekening mee dat je een rooskleurig kijkje in de keuken krijgt.

AllThingsIC beperkt zich nog tot gebruikers van IBM Connections, Jive, Salesforce Chatter, Socialcast, Interact-Intranet, Tibbr en Yammer. Verre van compleet dus, maar dit is absoluut de meest complete lijst die ik tot nu toe gezien heb (en de site hoopt deze verder uit te breiden). Een mooie eerste poging dus. Bekijk de lijst op AllThingsIC.