Ahead

4. Ilse van Ravenstein (Involve) over de toekomst van (interne) communicatie

Vijfentwintig jaar geleden startte Ilse van Ravenstein met Involve. Dat bureau groeide uit tot een toonaangevende autoriteit in de wereld van interne communicatie – of beter gezegd: van ‘communicatie en change’, zegt ze zelf.

Een lustrum nodigt uit tot achterom kijken, wat we dan ook zeker doen in deze podcast. Zelf kijkt Ilse echter liever vooruit. Naar de kansen die er nog liggen voor communicatie én voor organisaties. Want bij het nastreven van gezamenlijkheid past niet meer het middelen-denken van weleer. Nee, we gaan van communicatio naar communicare. En als je wilt weten van ze daarmee bedoelt én inspiratie wilt voor de komende jaren, luister dan vooral deze podcast. Of je komt naar het Feestival dat Involve op 26 september a.s. organiseert.

Mooi meegenomen

In de podcast vragen we elke gast naar een boek, video, persoon, verhaal of ander ‘item’ dat hen geïnspireerd heeft en waarvan zij hopen dat het jou als luisteraar ook iets kan bieden. Ilse raadt ons een boek aan, nl. ‘De fluïde organisatie. Een ideale mix van hiërarchie en zelfsturing, geschreven door Arne de Vet en Filip Lowette.