Vacature: Junior contentspecialist

Ben jij thuis in digitale en sociale media, heb je een vlotte digitale pen en heb je tot ca. 2 jaar werkervaring op het snijvlak van web, communicatie en content? En neem je jezelf niet al te serieus, maar je werk en je klanten wel? Dan zijn we misschien wel op zoek naar jou in de rol van junior contentspecialist

Wij bieden je een uitdagende functie in de fascinerende wereld van interne digitale media en platformen. Je werkt aan bureauzijde, dus geen dag of klant is hetzelfde. Maar daar kun je goed tegen – sterker nog: daar word je blij van.

Wat ga je doen als junior contentspecialist?

Bij Evolve werk je, vaak projectmatig, aan het verbeteren van de content op de diverse – met name interne – kanalen van onze klanten, zoals PostNL, Enexis Group, BNNVARA, Achmea, Unigarant en verschillende ministeries en voor onderwijs- en zorginstellingen.

Als junior contentspecialist zorg je voor de creatie van aansprekende nieuwsberichten. Je schrijft en redigeert teksten voor het intranet, woont redactievergaderingen bij en denk mee over de inrichting van platformen. En – zodra het kan – ga je de organisatie in om video’s en andere content te maken die hen helpt in het behalen van hun doelstellingen. Het belangrijkste is dat je de opdrachtgever verder helpt en ontzorgt en medewerkers weet te prikkelen met je creativiteit.

Wie zoeken we?

Je geeft de juiste zaken aandacht en energie, en wat je doet, doe je goed. Je staat stevig in je schoenen, neemt initiatief en het is gemakkelijk om met je samen te werken, ongeacht of het een klant/opdrachtgever of directe collega betreft.

Verder herken je jezelf in de meeste van deze punten:

  • Je hebt tot ca. 2 jaar werkervaring in digitale content
  • Je schrijft makkelijk en hebt ervaring met het maken van artikelen, interviews en/of blogposts, maar je kunt ook redactie voeren op teksten van anderen
  • Bij voorkeur heb je ook ervaring met het maken van visuals en/of video’s en met tools als Canva, Photoshop, Illustrator, Premiere, etc.
  • Je verkiest inhoud over proces, maar kunt datzelfde proces wel opstellen en bewaken
  • Je bent klantgericht
  • Je werkt proactief, gestructureerd en hebt oog voor detail
  • Je bent niet bang om hulp te vragen of te sparren met collega’s wanneer je er even niet uitkomt
  • Je hebt ervaring aan bureauzijde (pre, niet noodzakelijk)

Maar het belangrijkste is dat je een leuk mens bent, wilt leren en durft te delen, mensgericht en professioneel bent wanneer het nodig is en geen moeite hebt met stevig doorwerken.

Wie zijn wij?

Evolve is een bureau van 10 consultants die organisaties helpen met het opzetten, inrichten en succesvol inzetten van interne digitale media en kanalen. Wij zijn behoorlijk resultaatgericht en ambitieus. We werken hard om onze klanten tevreden te houden en willen impact maken met wat we doen. 

Maak je geen zorgen, we zijn ook altijd in voor een lolletje. Sterker nog: zonder zelfspot red je het niet in ons team. Eerlijkheid vinden we belangrijk, net als het vermogen om te relativeren. 

Naast werk voor klanten maken we ons druk over de ontwikkeling van het vakgebied. We doen veel onderzoek naar de inzet en adoptie van interne digitale media en platformen. Recent onderzochten we in samenwerking met de Vrije Universiteit van Amsterdam hoe verschillende generaties gebruik maken van interne digitale media en deden we onderzoek naar het werkgeluk onder thuiswerkende medewerkers. En momenteel voeren we voor de vierde keer ons grote benchmarkonderzoek uit, waarin we de staat van interne digitale media in Nederland in kaart brengen.

Wat mag je verwachten?

Wij bieden je een uitdagende baan, de kans om te groeien en te mogen werken voor veel verschillende, mooie organisaties, een marktconform salaris op basis van jouw ervaring, een setje high-end werkspullen, een leuke groep mensen om mee samen te werken (al zeggen we het zelf) en we leren je alles wat wij de afgelopen 10 jaar over het vak te weten gekomen.

Het betreft in eerste instantie een fulltime functie (40 uur) voor minimaal 6 maanden. Werktijden zijn flexibel in te vullen. Je bent sowieso vrij op je verjaardag (of de dag erna).

Herken je jezelf in bovenstaande beschrijving én heb je een afgeronde HBO- of WO-opleiding, dan hopen we dat je reageert. Stuur je sollicitatie (motivatiebrief en CV) naar werken@evolve.eu ter attentie van Willemien van Hout. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Anouk van Eijkeren via anouk@evolve.eu of 06-57588363.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt echt, echt niet op prijs gesteld.