Vacature: freelance digitaal specialist

Wij weten ook dat je het voor het uitkiezen hebt, werk genoeg met jouw profiel. Dus je zoekt projecten waar je écht iets in beweging krijgt. Waar je bovenop de ‘eindgebruikers’ zit en bij klanten daar waar het gebeurt. Hoe zou je het vinden om je te bemoeien met interne kanalenstrategieën, businesscases en contentmigratie? Bij toffe klanten zoals PostNL, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Universiteit van Amsterdam, Gemeente Utrecht en Eneco? 

Hebben we je aandacht? Mooi. We zoeken namelijk een freelancer om onze klanten te helpen met hun projecten rondom interne digitale media. En als je nu nog steeds leest, willen we alles van je weten!

Een werkpakket om van te watertanden

Je gaat direct en doelgericht in de actie, want onze klanten kunnen jouw expertise goed gebruiken. Je stelt kritische vragen, maakt vlijmscherpe analyses en schrijft waterdichte rapporten. Op basis daarvan overtuig je het management van de impact van het vernieuwen of doorontwikkelen van het intranet. Of je hebt een ijzersterk advies voor de opdrachtgever voor de selectie van een platform en je begeleidt daarna het project van requirements tot migratie en adoptie. Kortom, er is genoeg te doen en jij zit aan de knoppen.

Wat is je profiel?

  • Goed volk. 
  • Je krijgt een kick van het (bege)leiden van projecten vanaf de onderzoeksfase tot en met de overdracht.
  • Je bent een resultaatgerichte strategisch denker.
  • Je snapt dondersgoed wat klanten nodig hebben en je hebt een haarfijn gevoel voor wat er mogelijk is binnen de dynamiek van (grote) organisaties.
  • Je geeft de juiste zaken aandacht en energie, en wat je doet, doe je goed.
  • Je loopt niet naast je schoenen, maar je staat er stevig in.
  • Bovendien navigeer je al zeker 5 jaar in de wereld van (sociale) intranetten en digitale werkplekken. En anders ben je helemaal thuis in content, (interne) communicatie, marketing, informatiemanagement of consultancy. Je krijgt trouwens bonuspunten als je dat al minstens 2 jaar als zelfstandige doet. 

Wie zijn wij

We zijn een groeiende club met ambitieuze mensen. We ondersteunen organisaties om met behulp van interne digitale media hun doelen te behalen en om tegelijkertijd medewerkers meer plezier en voldoening in hun werk te geven. Dat doen we door medewerkers slim te verbinden: connect people to evolve organisations.

Bij ons is het niet het een of het ander. Niet strategie of implementatie, niet adoptie of content. Het één kan niet zonder het ander. We begeven ons op het snijvlak van techniek, mensen en de organisatie als geheel. En dat doen we in de rol van strateeg, adviseur, projectleider, trainer of coach.

We zijn trots op ons werk en we doen er elke dag alles aan om onze klanten blij te maken. Hard werken is voor ons trouwens vanzelfsprekend, maar we zijn nooit te beroerd om elkaar hard aan het lachen te maken.

Wat mag je verwachten?

Niet geheel onbelangrijk; je wordt onderdeel van een leuke groep mensen om mee samen te werken – al zeggen we het zelf. Daarbij leren we je alles wat wij hebben geleerd sinds de eerste sociale intranetten in Nederland verschenen. En we rekenen erop dat jij jouw kennis en ervaring weer met ons deelt.

Warm gelopen?

Laat ons weten waarom we jou serieus moeten nemen, zodat je daarna in gesprek kunt laten zien dat je jezelf niet te serieus neemt. Mail naar werken@evolve.eu ter attentie van Willemien. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Annebeth via annebeth@evolve.eu of 06-12607565.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.