Vacature: consultant interne digitale media

Wij groeien, groei jij mee?

Teams-calls, Zoom-meetings, Slack-updates. Ze horen tot de dagelijkse realiteit voor iedereen die (thuis)werkt tegenwoordig. Maar hoe zorg je er als organisatie voor dat medewerkers deze en andere digitale kanalen effectief gebruiken? Op een manier waarop ze er blij van worden, zonder Zoom-moeheid en Teams-stress? Als dat vragen zijn waar jij graag je tanden in zet, dan horen we graag van je.

Ben jij thuis in digitale (sociale) media (intern of extern) en heb je 2 tot 5 jaar werkervaring op het snijvlak van bijvoorbeeld web, communicatie en content? Lijkt het je wat om je vast te bijten in uiteenlopende opdrachten voor organisaties als PostNL, Enexis Group, BNNVara en de Rijksoverheid? En ben je zo iemand die constant bedenkt hoe dingen beter kunnen om er vervolgens in de praktijk meteen mee aan de slag?

Welkom bij Evolve! Wij bieden je een uitdagende functie in de fascinerende wereld van digitale media en platformen, hybride werken en interne communicatie. Je werkt aan bureauzijde, dus geen dag of klant is hetzelfde. Maar daar kun je goed tegen – sterker nog: daar word je blij van.

Misschien heb je geen directe ervaring met de inzet van ‘digital’ voor interne communicatie. Geen probleem, daar weten wij inmiddels stiekem best veel vanaf, dus dat leren we je allemaal. Belangrijker is dat je een leuk mens bent, wil leren en durft te delen, mensgericht en professioneel bent wanneer het nodig is en geen moeite hebt met stevig doorwerken. 

Wat ga je doen?
Bij Evolve werk je, vaak projectmatig, aan het verbeteren van organisatie- en communicatieprocessen met behulp van interne digitale media en platformen. Dit doe je voor klanten als PostNL en BNNVara, Achmea, Unigarant, Enexis Groep, verschillende ministeries en voor onderwijs- en zorginstellingen. 

Het werk is gevarieerd: als je net de businesscase van een sociaal intranet hebt onderzocht, kan je volgende opdracht zomaar het opstellen van een interne contentstrategie zijn. Je geeft een training over de inzet van interne community’s of begeleidt teams bij het gebruik van de digitale werkplek. Het belangrijkste is dat je de opdrachtgever verder helpt en ontzorgt.

Naast werk voor klanten maken we ons druk over de ontwikkeling van het vakgebied. We doen veel onderzoek naar de inzet en adoptie van interne digitale media en platformen. Recent onderzochten we in samenwerking met de Vrije Universiteit van Amsterdam hoe verschillende generaties gebruik maken van interne digitale media. En op dit moment onderzoeken we de rol van digitale middelen bij het creëren van (thuis)werkgeluk onder medewerkers. 

Wie zoeken we?

Wij zijn behoorlijk resultaatgericht en ambitieus. We werken hard om onze klanten tevreden te houden en willen impact maken met wat we doen. Maak je geen zorgen, we zijn ook altijd in voor een lolletje. Sterker nog: zonder zelfspot red je het niet in ons team. Eerlijkheid vinden we belangrijk, net als het vermogen om te relativeren.

Je wordt onderdeel van een team van 9 collega’s, dus je draait mee waar nodig. Je geeft de juiste zaken aandacht en energie, en wat je doet, doe je goed. Je staat stevig in je schoenen, neemt initiatief en het is gemakkelijk om met je samen te werken, ongeacht of het een klant/opdrachtgever of directe collega betreft.

Wat is je profiel?

  • Je hebt 2-5 jaar werkervaring in digital, content, (interne) communicatie, marketing, informatiemanagement en/of consultancy;
  • Je verkiest inhoud over proces, maar kunt datzelfde proces wel opstellen en bewaken;
  • Je weet hoe je advies en deliverables ‘klantklaar’ oplevert;
  • Je bent analytisch, hebt gevoel voor verhoudingen binnen organisaties en bent klantgericht;
  • Je werkt zelfstandig, gestructureerd en hebt oog voor detail;
  • Je bent niet bang om hulp te vragen of te sparren met collega’s wanneer je er even niet uitkomt;
  • Ervaring aan bureauzijde is een pre.

Wat mag je verwachten?

Wij bieden je een uitdagende baan, de kans om te groeien en te mogen werken voor veel verschillende, bijzonder gave organisaties, een marktconform salaris op basis van jouw ervaring, een setje high-end werkspullen, een leuke groep mensen om mee samen te werken (al zeggen we het zelf) en we leren je alles wat wij de afgelopen 10 jaar over het vak te weten gekomen.

Het betreft in eerste instantie een fulltime functie (40 uur) voor minimaal 6 maanden. Werktijden zijn flexibel in te vullen. Je bent sowieso vrij op je verjaardag (of de dag erna).

Herken je jezelf in bovenstaande beschrijving én heb je een afgeronde HBO- of WO-opleiding, dan hopen we dat je reageert. Stuur je sollicitatie (motivatiebrief en CV) naar werken@evolve.eu ter attentie van Willemien van Hout. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Anouk van Eijkeren via anouk@evolve.eu of 06-57588363.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.