Training strategie en adoptie voor je social intranet

5 en 12 september: tweedaagse training ‘Interne Communities’

Evolve geeft op 5 en 12 september de tweedaagse training Interne Communities (social intranet) bij Frankwatching Trainingen. Hoe maak je van activiteit op een intern social platform een echte community? En hoe kan deze interne community gericht en duurzaam bijdragen aan de organisatiedoelen?

In deze training ga je gedurende twee dagen aan de slag met communitymanagement: activeren, modereren en meten. Daarbij is aandacht voor de theorie én strategie van interne community’s, en voor de praktijk. Je brengt je eigen case in en je gaat naar huis met concrete stappen om je community te versterken.

Voor jou?

De training is gericht op (interne) communicatieadviseurs en -medewerkers, maar is ook interessant voor professionals in andere vakgebieden zoals HR en kennismanagement. Het programma is gericht op mensen die betrokken zijn bij het activeren of begeleiden van een interne community, bijvoorbeeld op SharePoint, Yammer of op een eigen sociaal intranet of de digitale werkplek. Omdat de eerste dag ruimschoots aandacht wordt besteed aan een goede strategie is de training ook geschikt voor deelnemers die aan de vooravond staan van een nieuw sociaal platform of intranet.

Inhoud

We beginnen met een stevige basis door helder te definiëren waar we het over hebben: Wat zijn interne social media? Wat zijn de onderscheidende kenmerken ten opzichte van andere interne kanalen? Wat zijn de verschillen met openbare community’s? Welke community’s dragen daadwerkelijk bij aan de doelen van de organisatie en het dagelijks werk van de medewerkers?

De training is gericht op het stimuleren van de interne community en verbeteren van de kwaliteit en effectiviteit van de online interactie binnen de organisatie. In het tweede deel van de training gaan we dus vooral snel met de praktijk aan de slag: Hoe krijg je medewerkers aan de praat op een sociaal platform? Hoe wordt een interne community succesvol? En hoe meet je dat succes? Alle antwoorden pas je toe op je eigen werk en organisatie, zodat je met concrete acties naar huis gaat om je eigen community te versterken.

Schrijf je in op Frankwatching.com

Ervaringen

“Een erg leerzame en goed gestructureerde training. Het heeft een duidelijke opbouw en na deze training kan je zelf hands-on aan de slag met de opbouw van je interne community. Het is zowel voor als tijdens de opbouw van een interne community een fijne training. Veel tips uit de praktijk en wetenschappelijke onderbouwde theorieën. Ik zou het aan iedereen aanraden!”

Sophie Boelen – Engagement Manager bij Office App


“Ik ben ontzettend verrast door deze training. Ik heb met ontzettend veel praktische handvatten de dag afgesloten, waar ik mee aan de slag kan en die me gaan helpen een plan te schrijven voor de activatie van ons social intranet. Maria is een zeer deskundige trainer, ze wist vaak ad hoc met aansprekende voorbeelden vragen te beantwoorden. Haar jarenlange ervaring maakt deze training zeer leerzaam en interessant. Ik zou iedereen die met het (social) intranet binnnen zijn/haar bedrijf aan de slag wil de training adviseren.”

Renate Kunst – Adviseur interne communicatie bij Enexis


“Fijne, leerrijke opleiding met nuttige tips en tricks. De valkuilen en succesfactoren van een sociaal intranet worden keurig opgelijst.”

Tanja Janssens – Interne communicatieadviseur bij Odisee Hogeschool


“Helder en gestructureerd opgezet én met veel enthousiasme gegeven!”

Marjon Schumacher – HR Manager bij Eurail.com


“Goede training, geeft veel inzicht over de mogelijkheden en aanpak binnen je organisatie.”

Marieke Soetekouw – Communicatiemedewerker bij Woonstichting De Kernen