Doe mee aan ons onderzoek naar interne social media in Nederland!

Gepubliceerd op 14/02/2018 door Youri in Interne social media, Onderzoek
blog_main_flipped

Voor de derde keer onderzoekt Evolve hoe het staat met interne social media in Nederland. Werk je bij een (middel)grote organisatie en houd je je bezig met interne communicatie? Dan nodigen we je graag uit deel te nemen. Als dank krijg je een gepersonaliseerd rapport, dat je kan helpen bij de verdere ontwikkeling en inzet van interne social media.

Met dit tweejaarlijks onderzoek geven we inzicht in waar Nederlandse organisaties staan met de inzet van interne social media en welke trends en ontwikkelingen er zijn op dit gebied. Zo bleek uit de eerste editie van het onderzoek in 2014, dat veel organisaties enthousiast aan de slag waren gegaan met interne online community’s, maar dat er nog veel ruimte was voor professionalisering. Twee jaar later was die professionalisering sterk verbeterd, maar was er twijfel over de meerwaarde ervan voor de organisatie.

Nieuw in het onderzoek, dat dit jaar voor het eerst wordt gehouden in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam, is dat er naast zaken als adoptie, doelmatigheid, organisatie en integratie ook wordt gekeken naar de effectiviteit en resultaten van interne social media.

Doe mee en ontvang een gepersonaliseerd rapport

Uiteraard zijn wij benieuwd naar de stand van zaken anno 2018. Wij hopen dan ook dat jij en je organisatie willen meedoen en de tijd willen nemen om onze vragenlijst in te vullen. Dat kost je ongeveer 25 minuten.

Die tijd is je moeite waard, want je ontvangt bij de publicatie van de resultaten van het onderzoek, in mei 2018, een gepersonaliseerd rapport dat aangeeft hoe jouw organisatie zich verhoudt tot de andere deelnemers. Bovendien beschrijft het concrete acties die je kunnen helpen bij de verdere inzet en ontwikkeling van sociale media binnen je organisatie. Tot slot bevat het rapport, als je organisatie heeft deelgenomen aan een van de vorige onderzoeken, een overzicht van de ontwikkeling van sociale media binnen uw organisatie.

Voor wie is dit onderzoek?

Elke Nederlandse organisatie (of Nederlandse tak van een internationale organisatie) kan meedoen. Het onderzoek is interessant voor middelgrote tot grote organisaties die al aan de slag zijn met interne social media of van plan zijn om met interne social media aan de slag te gaan.

Let op: per organisatie kunnen wij slechts één respons verwerken in het onderzoek. Het is daarom verstandig om bij twijfel intern af te stemmen wie binnen jouw organisatie de vragenlijst invult.

 

Vul de vragenlijst in

 

Vragen?

Heb je nog vragen over dit onderzoek? Neem dan contact op met Maria Farag via onderzoek@evolve.eu of 06-30149210.

Comments are closed.